perjantai 6. helmikuuta 2015

Seitsemän kysymyksen haaste

Sain Happystarhome - blogista seitsemän kysymyksen haasteen :)

Haasteessa vastataan haastajan esittämiin seitsemään kysymykseen. Haastettu keksii sitten uudet seitsemän kysymystä ja lähettää haasteen eteenpäin.

Kiitos haasteesta happystarhome, tässä vastauksia :)

1. Rakkain / tärkein sisustusesineesi/-tavarasi?

Ihastuin Iittalan Carambola-maljakkoon jo vuosia sitten, mutta hankin sen vasta muutama vuosi sitten. Nettikirppislöytö tämäkin. Heikki Orvolan suunnittelema luuposliininen maljakko ilahduttaa silmääni vuodesta toiseen, tulppaaneilla tai ilman.



2. Kevääsi sisustusväri ja tyyli

En vaihtele hirveästi värejä sesonkien mukaan, paitsi jouluksi taloon hiipii punaisia ripauksia sinne tänne. Tykästyin muutama vuosi sitten huurteiseen vaaleanpunaiseen ja sitä on luvassa olohuoneeseen. En muutenkaan vaihtele sisustusta jatkuvasti. Pyrin tekemään hankintoja, jotka kestävät aikaa. Välttelen väliaikaisratkaisuja, ennemmin sitten vaikka ollaan ilman. Tämä nyt tietysti näkyy siellä ja täällä pitkin taloa, kun jokin paikka vaan on keskeneräinen inspiraation puutteesta tai juuri sen oikean löydön puutteesta johtuen.

Sweet pink Kivi on tekemässä comebackin takan reunukselle. 


3. Lempiruokasi

Rakastan poronfileetä. Liha on aina mureaa, ja siinä on riittävän vahva ominaismaku, joten mausteeksi riittää suola ja ripaus pippuria. Lisukkeeksi uunijuureksia ja hyvä kastike. Yksinkertaista ja niin hyvää. Tilaamme joka vuosi Lapista poroa ja sitä syödään meillä usein ja monissa eri muodoissa.








4. Mikä on elämässäsi parasta ja mitä haluaisit muuttaa?

Parasta elämässäni on perhe ja koti. Tällä rintamalla asiat ovat kunnossa, kaikki ovat terveenä (koputan puuta) ja tuntuu hyvältä, kun pojista pilkahtelee kouhotuksen lomassa esille fiksujakin piirteitä. Koti on tilava ja viihtyisä, ja pitkästä aikaa tuntuu siltä, että on tilaa hengittää. Muutenkin kuin vain fyysisten puitteiden kannalta mietittynä. Työhön liittyvät asiat pohdituttavat tällä hetkellä paljon.


5. Teitkö uudenvuodenlupauksia?



Tämä ei ollut varsinaisesti uudenvuodenlupaus, vaan projekti alkoi jo viime vuoden puolella. Tavoitteena on voida paremmin ja siihen yksi iso askel on oikein reipas painonpudotus. Tällä hetkellä projekti ei ole kovin hääppöisissä kantimisssa... Paras kaverini liikunnan lisäämisessä on ollut sykemittari.


6. Miten keksit aloittaa oman blogisi pitämisen ja kauanko olet blogiasi pitänyt?

Aloitin ruokablogin pitämisen jo vuonna 2007, kun halusin kirjata ylös lempireseptejä ja muistilistaa itselleni hyviksi havaituista ruuista. Arkiruoka kun helposti lipsahtaa aika mielikuvituksettomalle linjalle. Inspiraatiota ei sitten kestänyt kovin pitkään ja blogi hiipui passiiviseen vaiheeseen. Joitakin suosikkireseptejä sieltä olen aina kyllä hakenut.

Barbequebroileripiirakkaa vuodelta 2007


Kivi&Kakku sai alkunsa marraskuussa 2014, kun aikaa alkoi olla käsissä liian kanssa. Motiivit olivat osin samat kuin ensimmäisen blogin kanssa ja ruokateema kulkee mukana koko ajan. Toisaalta halusin dokumentoida taloon ja pihaan liittyviä pienempiä ja isompia muutoksia.

Pihaprojektia on tulossa keväällä/kesällä, kun maalämpöprojektin yhteydessä piha kaivettiin auki viime syksynä. 


7. Kesälomasuunnitelmia tai -haaveita?

Kesälomasuunnitelmat ovat vielä muuten täysin auki, mutta turnauskalenteri alkaa jo hahmottua. Ainakin jalkapalloa on tiedossa Helsinki Cupissa ja lentopalloa Power Cupissa. Matkahaaveita on aina pilvin pimein, esim. Italia kiinnostaisi.






SEURAAVAT HAASTETUT JA KYSYMYKSET TEILLE:

Haaste lähtee seuraaviin blogeihin. Laitan nyt vain muutaman tähän, kun ei ole mitään käsitystä kenellä kaikilla tämä haaste on jo pyörinyt. Muutkin saavat ottaa haasteen vastaan :)





Kysymykset teille:

1. Mistä huonekalusta haaveilet / mikä huonekalu on seuraavaksi ostoslistalla?

2. Mitä väriä et missään tapauksessa halua kotiisi?

3. Mitä ruokaa haluaisit osata tehdä?

4. Haluaisitko vaihtaa ammattia? Mikä sinusta silloin tulisi?

5. Mikä on suosikkivuodenaikasi?

6. Mihin haluaisit matkustaa?

7. Mikä on bloggaamisessa parasta?


5 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä mielettömän kiva haaste ja mukavaa lukea näitä vastauksia. <3 <3 Aivan mahtavaa että aloitit blogin, tätä on niin kiva lukea ja saada inspiraatiota ruuan laittoon. Barbequepiirakka, nam, iso nam. Nyt on aivan pakko tehdä tänään jotain kinkkupiirakan tynkää ja aah kylmää colaa. <3

    Aurinkoista viikonloppua Marika ihanuus. <3

    VastaaPoista
  2. Kiva kun otit haasteen vastaan ❤️ Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vähän vaan kiirus viikko oli niin kesti tuo vastaaminen :) Rentoa viikonloppua sinulle <3

      Poista
  3. Kiitos haasteesta :) Katsotaan kenelle sen seuraavaksi laitan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!