perjantai 16. lokakuuta 2015

Arkiruoka: Poroperunalaatikko (with a twist) + Arvonta suoritettu

Viini, ruoka ja hyvä elämä - messuliput on arvottu! Voittaneissa kommenteissa kaipailtiin syksyisiä pataruokia sekä ideoita kalansaaliin hyödyntämiseen :) Riitta, sinulle lähti jo sähköpostia. Suvi, en löytänyt profiilistasi sähköpostiosoitettasi, joten laitatko pikaisesti sähköpostia kivijakakku@gmail.com niin saat ohjeet lipun lunastamiseen? Kiitos kaikille osallistuneille ruokaideoista ja -toiveista! Sieltä lähti jo monta ideanpoikasta kypsymään, niitä varmaankin näette talven mittaan blogissa :) 

Pääsin hieman fiilistelemään uusilla herkuilla jo ennen messuja, sillä mieheni (joka todella tuntee vaimonsa) toi Italian reissulta Godivan suklaata (iso nam!!!) sekä mielenkiintoisia mausteita. Joskus olisi erityisen kiva, kun tuoksun pystyisi välittämään postauksen mukana. Testailin tänään valkoisella tryffelillä höystettyä suolaa. Aromi leijaili nenään heti kannen auettua ja pitihän suolaa hiukan makustella ennen ruokaan lisäämistä. Miten niin vaatimattoman näköisissä sienissä onkin niin muheva aromi! 



Meillä syötiin tänään siis poroperunalaatikkoa, jossa sinänsä ei ole mitään ihmeellistä. Paistikäristys ja sipulisilppu paistetaan pannulla ja kipataan uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleiden kanssa. Vähän vettä ja tällä kertaa tosiaan sitä tryffelisuolaa mausteeksi. Vuoka uuniin tunniksi tai pariksi. Kypsymisen loppuvaiheessa voit lisätä tilkan kermaa. Hyvää! 

Poronkäristys on parasta. Mureaa, maukasta ja taipuu muuhunkin kuin peruskäristykseen.

Yksinkertaista ja hyvää. Peruna, poro, puolukka ja porkkana.
Suomalaisia makuja (Ja sitten se tryffeli...). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!