Kävin vanhaa blogiani läpi etsien helmiä, vanhoja hyväksi havaittuja reseptejä. Sieltä tuli vastaan tämä voileipäkakku. En ole kovin montaa voileipäkakkua tehnyt ja edellisestä on kulunut aikaa jo vuosia. Pidän varsinkin kalaisista kakuista. Yksi toteuttamatta jäänyt idea oli texmex-henkinen voileipäkakku, jollaisen näin jossain lehdessä. Voileipäkakku on mainettaan helpompi kahvipöydän kaunistus. Miksiköhän näitä ei tule tehtyä useammin...
Tässä lohi-katkarapukakkua, hieman epämääräisellä ohjeella:
Pohja: Ruisvuokaleipää ja grahampaahtoleipää
Täyte 1: Savulohi-ranskankerma-kermaviiliseos, mausteena kuivattua tilliä, sitruunamehua, sitruunapippuria ja ripaus suolaa
Täyte 2: Valmis tsatziki
Kokoa kelmutettuun irtopohjavuokaan järjestyksessä ruisleipä-lohi-paahtoleipä-tsatziki-paahtoleipä-lohi-ruisleipä. Leivät on kostutettu sitruunamehulla maustetulla kasvisliemellä. Anna maustua yön yli jääkaapissa painon alla.
Kuorrutukseen käytin maustamatonta tuorejuustoa, johon sekoitettiin ranskankermaa, kevytmajoneesia ja tilkka maitoa (huomaan, että on mennyt ihan improvisoimalla tämä...)
Koristeluun on käytetty katkarapuja, hienonnettua savulohta (maustettu tilkalla sitruunamehua) ja yrttisilppua (basilika, ruohosipuli, viinisuolaheinä, tillli).
Jokohan tänä keväänä seuraavan kerran... kuka tulee kahville?