torstai 19. helmikuuta 2015
Koekeittiö: Poronpaistia savustuspussissa
Viikonloppu lähestyy ja torstai on oivallinen ajankohta pohtia, mitä viikonloppuna syötäisiin. Viikonloppuna on usein paremmin aikaa panostaa ruuanlaittoon, joten aterioille tulee valittua arkiruuasta poikkeavia reseptejä.
Meillä syödään suht paljon poroa, sillä tilaamme sitä alkutalvesta Lapista pakastimeen. Poronkäristys paistista tehtynä on suurta herkkua, ja jos oikein herkuttelemaan haluamme käydä, laitamme poron ulkofileetä. Poro on siinä mielessä helppo liha, että se on maukasta jo itsessään eikä vaadi mausteekseen kuin suolaa ja ehkä hiukan pippuria. Naudanliha tuntuu poron jälkeen kovin mauttomalta. Poronliha on myös hyvin mureaa, eli kokki saa vähän anteeksi tumpulointejaan...
Pieni poronpaisti on mureutensa ansiosta kuin fileetä laittaisi. Olen käyttänyt poronpaistia mm. merimiespihvissä (olisiko se sitten poromiehen pata), palapaistissa ja pannulla ohuina siivuina paistettuna. Viime viikonloppuna kokeilin paistia savustuspussissa savustettuna. Olen aiemmin tehnyt savustuspussissa lohta ja siitä tuli hyvin mehevää, joskaan ei kovin voimakkaasti savunmakuista.
Paistit taisivat olla savustuspussiin liian pieniä, sillä kypsyys meni ohjeen mukaisilla paistoajoilla yli. En toisaalta halunnut lyhentääkään paistoaikaa, jotta leppälastut ehtisivät tehdä tehtävänsä. No ei sitä savunmakua oikein porosta löytynyt, keittiö kyllä haisi savustamolta. Ei tarvitse siis toista kertaa kokeilla.
Muuten annos oli kokonaisuutena maukas. Lisukkeena tarjosin uunijuureksia, lehtikaaliwokkia, voilla höystettyä perunamuussia sekä poroliemeen keitettyä punaviinikastiketta.
Uunijuureksiin laitoin tällä kertaa porkkanaa ja palsternakkaa, maustettuna hunajalla ja rakuunalla. Tilkka öljyä pintaan, etteivät juurekset kuivu.
Paistit taisivat olla savustuspussiin liian pieniä, sillä kypsyys meni ohjeen mukaisilla paistoajoilla yli. En toisaalta halunnut lyhentääkään paistoaikaa, jotta leppälastut ehtisivät tehdä tehtävänsä. No ei sitä savunmakua oikein porosta löytynyt, keittiö kyllä haisi savustamolta. Ei tarvitse siis toista kertaa kokeilla.
Muuten annos oli kokonaisuutena maukas. Lisukkeena tarjosin uunijuureksia, lehtikaaliwokkia, voilla höystettyä perunamuussia sekä poroliemeen keitettyä punaviinikastiketta.
Uunijuureksiin laitoin tällä kertaa porkkanaa ja palsternakkaa, maustettuna hunajalla ja rakuunalla. Tilkka öljyä pintaan, etteivät juurekset kuivu.
Lehtikaalikokeilu nro 2. Eli nopeasti pannulla avokadoöljyssä pyöräytettynä lehtikaalia, herkkusieniä ja fenkolia. Mausteeksi ripaus suolaa.
Kastikkeeseen keitin kasaan porolientä ja punaviiniä, lopuksi taitoin voimakasta makua tilkalla kermaa. Hyvä kastike on erinomainen loppusilaus muuten yksinkertaisista mauista koostuvalle annokselle.
Millä sinä herkuttelet viikonloppuna?
torstai 12. helmikuuta 2015
Koekeittiö: Kevätrullat
Koekeittiö jatkaa seikkailujaan uusien raaka-aineiden parissa. Pidän kevätrullista, joten päätin testata, kuinka ne onnistuisivat kotikonstein. Ostin kevätrullia varten valmiita riisilättyjä (mikähän näiden oikea nimi on?) ja täytteeksi sovelsin jääkaapin antimista kasvis-sieniwokin.
Täytteeseen suikaloin lehtikaalia (haa, jo viikon toinen lehtikaalikokeilu), paprikaa, ruskeita herkkusieniä, fenkolia ja chilimarinoituja valkosipulinkynsiä. Maustoin seoksen sambal oelekilla ja teriyakikastikkeella.
Kuoret liotetaan 10 sekuntia kuumassa vedessä, jolloin ne pehmenevät. Tässä koitti ensimmäinen tenkkapoo. Laitoin neljä kuorta pehmenemään kerralla. Big mistake. Niitähän ei sitten saanut irrotettua toisistaan millään. Tulos oli epämääräinen repeilevä mytty, joka oli pakko todeta menetetyksi tapaukseksi ja heittää roskiin. Uusi yritys yksi lätty kerrallaan. Tällä kertaa homma onnistui kohtuullisesti.
Koska rullat olivat jokseenkin ankean näköisiä, päätin vielä paistaa ne öljyssä. Pannulle avokadoöljyä ja nopea paisto. Kuoresta ei tullut ehkä ihan niin rapea kuin olisin toivonut, mutta kunnon uppopaisto tai pidempi paistoaika korjaisi todennäköisesti tämän ongelman.
Ulkonäkö parani paistinpannulla ihan merkittävästi. Kastikkeeksi olisi maistunut sweet chili -kastike, mutta se oli päässyt loppumaan, joten jouduin tyytymään teriyakiin.
Tuomio: Jonkin verran kevätrullat vaaativat näpertämistä kuorien kanssa, mutta loppujen lopuksi kuitenkin yllättävän helppo. Täytteen maku on se ratkaiseva juttu, koska kuori itsessään ei maistu oikein miltään. Tätä tulen tekemään toistekin.
keskiviikko 11. helmikuuta 2015
Koekeittiö: Lehtikaalisipsit
Lehtikaalista kohkataan sen verran joka puolella, että pitihän sitä ostaa kokeiltavaksi. Ensimmäinen kokeilu oli lehtikaalisipsit, jotka näemmä ovat vallanneet Suomen tässä viimeisen parin vuoden aikana. Keittiössäni ei erityisesti harrasteta trendien aallonharjalla ratsastamista, joten tähän villitykseen ehdin mukaan vasta nyt.
Reseptit on tehty sovellettaviksi, joten hain ensi töikseni muutaman sipsiohjeen ja jätin sitten noudattamatta niitä. Kippasin kulhoon öljyä, valkoviinietikkaa, pekonisuolaa ja savupaprikaa, kaalit sekaan ja uuniin. Ensimmäinen pellinen ehti vähän kärähtää, ei hyvä. Toinen jäi ehkä vähän vajaaksi, ei hyvä. Puolivälissä pussia (ja eka erää maistettuani) kyllästyin koko hommaan ja silppusin loput odottamaan seuraavaa koekeittiön proggista.
Before:
After:
Tuomio: Tulipahan kokeiltua. Pelkällä öljyllä ja suolalla maustettuna näitä voisi ehkä ajatella johonkin annokseen koristeeksi. Niin paljon en lehtikaalisipseihin tykästynyt, että alkaisin huvikseni niitä napostelemaan. Ei jatkoon.
Oletko sinä tähän trendiherkkuun tutustunut ja tykkäsitkö?
tiistai 10. helmikuuta 2015
MakroTex haaste: HELMIKUU
Kaunis auringonpaiste houkutteli ikuistamaan föhn-tuulen lämmittämän helmikuisen maiseman yksityiskohtia. Ulkona +6 astetta ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta <3 Ei näistä nyt kaikista ihan makrokuvia tullut, mutta helmikuisia kuitenkin :)
Tulppaanitesti: Kukkakauppa vs. Marketti 6-0
Ostin viime keskiviikkona ruokakauppareissulla pari nippua tulppaaneja, kun halvalla sai. Seuraavana päivänä sain kukkakaupasta ostetun, kauniisti sidotun tulppaanikimpun. Molempia on huollettu samalla tavalla (eli säännöllisen epäsäännöllisesti vaihdettu vettä ja leikattu vartta lyhyemmäksi).
Markettitulppaanit tänään:
Kukkakauppatulppaanit tänään:
Tätä eroa ei selitä se, että markettitulppaanit on ostettu päivää aikaisemmin. Ei tulppaanikimppukaan toki enää parhaimmillaan ole, mutta sillä on selvästi vielä päiviä jäljellä pienellä tuunauksella. Markettitulppaanit olisivat kuuluneet pihan perälle jo pari päivää sitten. Eläköön kukkakauppiaat ja floristien ammattitaito!
Valon ja varjon leikkiä
Kevätaurinko paistaa upeasti ja luo monenlaisia varjoja ulkona ja sisällä. Kamera esiin ja kuvaamaan, ihan muuten vaan :)
Enkelimaljakko |
Sininen seinä?! |
Raidallinen koti. |
Portaikon seinään ilmestyi uusi ikkuna. |
Barokkia työpöydän pinnassa. |
Kiven kimallus. |
Pupujussi matkalla mäenlaskuun? |
Onko meillä tällainenkin lattia? |
sunnuntai 8. helmikuuta 2015
Papaijapähkinäpatukat
Testailin aikaisemmin Myllyn Parhaan energiapatukkaohjetta ja sen jälkeen patukoita onkin tehty pari kertaa. Ohje alkaa hioutua mieleiseksi, tässä testattu versio:
0,5 dl rypsi- tai avokadoöljyä
0,75 dl omenamehua
0,75 dl hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
1,5 dl cashewpähkinärouhetta
2 dl kuivattua papaijaa
Toimi näin:
0,5 dl rypsi- tai avokadoöljyä
0,75 dl omenamehua
0,75 dl hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
1,5 dl cashewpähkinärouhetta
2 dl kuivattua papaijaa
Tähän voi käyttää oikeastaan mitä tahansa pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä oman maun mukaan. Tästä tuli vähän pähkinäisempi versio, sillä se pysyy paremmin kasassa kuin jos hedelmiä olisi tosi paljon. Samoin hunajan määrää on hiukan vähennetty, sillä makeutta tulee hedelmistä reippaasti.
Toimi näin:
Pilko hedelmät pienemmiksi. Öljy, mehu ja hunaja kuumennetaan kiehuvaksi ja muut aineet sekoitetaan joukkoon. Jos taikina tuntuu liian murenevalta, lisää tilkka mehua. Painele taikina tiiviisti vuokaan, joka on leivinpaperoitu ja sivelty öljyllä. Uunissa 200 asteessa 20-25 min. Leikataan jäähtyneenä. Tästä tulee n. 12 patukkaa, riippuu miten isoja leikkaa. Kuorruta halutessasi valkosuklaalla.
Energiapatukkalevy ennen paistamista. |
Banaani-pähkinäsuklaamuffinit ja muita herkkuja
Tämä viikko oli oikein leipomusviikko. Jotenkin aina hurahdan tekemään monta asiaa yhtä aikaa, niinpä työn alla oli runebergintorttuja, juustosarvia, energiapatukoita ja näitä minimuffinseja.
Ohje on tuttu suklaabanaanikakusta. Tällä kertaa tein taikinan vaaleana, vahvemmin banaaninmakuisena muunnoksena.
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g hasselpähkinärouhesuklaata
2 banaania
Voi ja sokeri vaahdotetaan, lisätään munat yksitellen vatkaten. Lisää kuivat aineet siivilöitynä sekä rouhittu suklaa ja soseutettu banaani.
Käytin pirteän oranssia silikonivuokaa, jolla tulee suloisen suupalan kokoisia muffinseja. |
Kukkakuvio näkyy vain hiukan valmiissa muffinsissa. Kumoan kakut aina ritilälle jäähtymään, jolloin pohjaan ei tiivisty kosteutta. |
Pähkinäinen suklaa pilkottaa muffinsin sisältä. Taustalla papaijat odottavat pääsyä patukkataikinaan. |
Lasten suosikkiyhdistelmäksi on energiapatukoissa muodostunut papaijan ja pähkinöiden yhdistelmä. Rusinat jätin pois, koska niillä on ikävä taipumus palaa pinnalla.
Kuivattua papaijaa, rouhittua cashew-pähkinää ja hasselpähkinärouhetta. |
Energiapatukat uuniin menossa... Tämä leivontaoperaatio oli niin kiihkeä, että uuninluukusta irtosi kahva! Onneksi jäi vielä toisella ruuvilla kiinni, niin ei koittanut ihan katastroof. |
Runebergintortuista tuli ihan nättejä, mutta ohje menee vaihtoon. |
Sellainen leivontaviikko tällä kertaa :)
perjantai 6. helmikuuta 2015
Seitsemän kysymyksen haaste
Sain Happystarhome - blogista seitsemän kysymyksen haasteen :)
Haasteessa vastataan haastajan esittämiin seitsemään kysymykseen. Haastettu keksii sitten uudet seitsemän kysymystä ja lähettää haasteen eteenpäin.
Kiitos haasteesta happystarhome, tässä vastauksia :)
1. Rakkain / tärkein sisustusesineesi/-tavarasi?
Ihastuin Iittalan Carambola-maljakkoon jo vuosia sitten, mutta hankin sen vasta muutama vuosi sitten. Nettikirppislöytö tämäkin. Heikki Orvolan suunnittelema luuposliininen maljakko ilahduttaa silmääni vuodesta toiseen, tulppaaneilla tai ilman.
2. Kevääsi sisustusväri ja tyyli
3. Lempiruokasi
4. Mikä on elämässäsi parasta ja mitä haluaisit muuttaa?
5. Teitkö uudenvuodenlupauksia?
6. Miten keksit aloittaa oman blogisi pitämisen ja kauanko olet blogiasi pitänyt?
7. Kesälomasuunnitelmia tai -haaveita?
SEURAAVAT HAASTETUT JA KYSYMYKSET TEILLE:
Haaste lähtee seuraaviin blogeihin. Laitan nyt vain muutaman tähän, kun ei ole mitään käsitystä kenellä kaikilla tämä haaste on jo pyörinyt. Muutkin saavat ottaa haasteen vastaan :)
Kysymykset teille:
1. Mistä huonekalusta haaveilet / mikä huonekalu on seuraavaksi ostoslistalla?
2. Mitä väriä et missään tapauksessa halua kotiisi?
3. Mitä ruokaa haluaisit osata tehdä?
4. Haluaisitko vaihtaa ammattia? Mikä sinusta silloin tulisi?
5. Mikä on suosikkivuodenaikasi?
6. Mihin haluaisit matkustaa?
7. Mikä on bloggaamisessa parasta?
Haasteessa vastataan haastajan esittämiin seitsemään kysymykseen. Haastettu keksii sitten uudet seitsemän kysymystä ja lähettää haasteen eteenpäin.
Kiitos haasteesta happystarhome, tässä vastauksia :)
1. Rakkain / tärkein sisustusesineesi/-tavarasi?
Ihastuin Iittalan Carambola-maljakkoon jo vuosia sitten, mutta hankin sen vasta muutama vuosi sitten. Nettikirppislöytö tämäkin. Heikki Orvolan suunnittelema luuposliininen maljakko ilahduttaa silmääni vuodesta toiseen, tulppaaneilla tai ilman.
2. Kevääsi sisustusväri ja tyyli
En vaihtele hirveästi värejä sesonkien mukaan, paitsi jouluksi taloon hiipii punaisia ripauksia sinne tänne. Tykästyin muutama vuosi sitten huurteiseen vaaleanpunaiseen ja sitä on luvassa olohuoneeseen. En muutenkaan vaihtele sisustusta jatkuvasti. Pyrin tekemään hankintoja, jotka kestävät aikaa. Välttelen väliaikaisratkaisuja, ennemmin sitten vaikka ollaan ilman. Tämä nyt tietysti näkyy siellä ja täällä pitkin taloa, kun jokin paikka vaan on keskeneräinen inspiraation puutteesta tai juuri sen oikean löydön puutteesta johtuen.
Sweet pink Kivi on tekemässä comebackin takan reunukselle. |
3. Lempiruokasi
Rakastan poronfileetä. Liha on aina mureaa, ja siinä on riittävän vahva ominaismaku, joten mausteeksi riittää suola ja ripaus pippuria. Lisukkeeksi uunijuureksia ja hyvä kastike. Yksinkertaista ja niin hyvää. Tilaamme joka vuosi Lapista poroa ja sitä syödään meillä usein ja monissa eri muodoissa.
4. Mikä on elämässäsi parasta ja mitä haluaisit muuttaa?
Parasta elämässäni on perhe ja koti. Tällä rintamalla asiat ovat kunnossa, kaikki ovat terveenä (koputan puuta) ja tuntuu hyvältä, kun pojista pilkahtelee kouhotuksen lomassa esille fiksujakin piirteitä. Koti on tilava ja viihtyisä, ja pitkästä aikaa tuntuu siltä, että on tilaa hengittää. Muutenkin kuin vain fyysisten puitteiden kannalta mietittynä. Työhön liittyvät asiat pohdituttavat tällä hetkellä paljon.
5. Teitkö uudenvuodenlupauksia?
Tämä ei ollut varsinaisesti uudenvuodenlupaus, vaan projekti alkoi jo viime vuoden puolella. Tavoitteena on voida paremmin ja siihen yksi iso askel on oikein reipas painonpudotus. Tällä hetkellä projekti ei ole kovin hääppöisissä kantimisssa... Paras kaverini liikunnan lisäämisessä on ollut sykemittari.
6. Miten keksit aloittaa oman blogisi pitämisen ja kauanko olet blogiasi pitänyt?
Aloitin ruokablogin pitämisen jo vuonna 2007, kun halusin kirjata ylös lempireseptejä ja muistilistaa itselleni hyviksi havaituista ruuista. Arkiruoka kun helposti lipsahtaa aika mielikuvituksettomalle linjalle. Inspiraatiota ei sitten kestänyt kovin pitkään ja blogi hiipui passiiviseen vaiheeseen. Joitakin suosikkireseptejä sieltä olen aina kyllä hakenut.
Barbequebroileripiirakkaa vuodelta 2007 |
Kivi&Kakku sai alkunsa marraskuussa 2014, kun aikaa alkoi olla käsissä liian kanssa. Motiivit olivat osin samat kuin ensimmäisen blogin kanssa ja ruokateema kulkee mukana koko ajan. Toisaalta halusin dokumentoida taloon ja pihaan liittyviä pienempiä ja isompia muutoksia.
Pihaprojektia on tulossa keväällä/kesällä, kun maalämpöprojektin yhteydessä piha kaivettiin auki viime syksynä. |
7. Kesälomasuunnitelmia tai -haaveita?
Kesälomasuunnitelmat ovat vielä muuten täysin auki, mutta turnauskalenteri alkaa jo hahmottua. Ainakin jalkapalloa on tiedossa Helsinki Cupissa ja lentopalloa Power Cupissa. Matkahaaveita on aina pilvin pimein, esim. Italia kiinnostaisi.
SEURAAVAT HAASTETUT JA KYSYMYKSET TEILLE:
Haaste lähtee seuraaviin blogeihin. Laitan nyt vain muutaman tähän, kun ei ole mitään käsitystä kenellä kaikilla tämä haaste on jo pyörinyt. Muutkin saavat ottaa haasteen vastaan :)
- Paiqon Pia http://paijaqo.blogspot.fi/
- Alkuja-blogin Madame M http://alkujauusia.blogspot.fi/
Kysymykset teille:
1. Mistä huonekalusta haaveilet / mikä huonekalu on seuraavaksi ostoslistalla?
2. Mitä väriä et missään tapauksessa halua kotiisi?
3. Mitä ruokaa haluaisit osata tehdä?
4. Haluaisitko vaihtaa ammattia? Mikä sinusta silloin tulisi?
5. Mikä on suosikkivuodenaikasi?
6. Mihin haluaisit matkustaa?
7. Mikä on bloggaamisessa parasta?
tiistai 3. helmikuuta 2015
Mutakakku
Sain tämän mutakakkureseptin skoonelaisystävältäni Heiniltä vuosia sitten. Jos joku resepti on ollut meillä ahkerassa käytössä, niin tämä. Avainsanat: Helppo, nopea, lasten suosikki. Ai niin ja tietysti herkullinen!
Näillä mitoilla tulee sopivan kokoinen kakku neliskanttiseen 20x20 cm vuokaan.
150 g sulatettua voita tai leivontamargariinia
3 munaa
3,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3,5 dl vehnäjauhoja
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
Voitele vuoka ja jauhota suklaamannalla.
Sulata voi.
Vatkaa munat ja sokeri vispilällä.
Lisää voi, vaniljasokeri ja suola.
Siivilöi joukkoon jauhot ja kaakaojauhe.
Sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jos taikina tuntuu liian tönköltä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Kakun kuuluu olla keskeltä tahmea uunista otettaessa.
Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Annoskuvauksesta ei tänään tullut oikein mitään, kun lapsilla oli niin kauhea kiire päästä herkuttelemaan. Tällä kertaa nautiskeltiin mutakakkua minttu-vanilja-suklaajäätelön kanssa. Minttujäätelö olikin oivallinen makupari tuhdille kakulle!
Annoskuvauksesta ei tänään tullut oikein mitään, kun lapsilla oli niin kauhea kiire päästä herkuttelemaan. Tällä kertaa nautiskeltiin mutakakkua minttu-vanilja-suklaajäätelön kanssa. Minttujäätelö olikin oivallinen makupari tuhdille kakulle!
Herkullista tiistaita!
sunnuntai 1. helmikuuta 2015
Nieriä-kylmäsavulohikakku
Aamuvarhaisella tein voileipäkakun maustumaan ja iltapäivällä oli koristelun vuoro. Tästä tuli vähän sellainen huvinvuoksisunnuntaina-kakku, eli ei mikään erityisen viimeistelty. Tulipahan taas harjoiteltua.
Tästä lähdettiin liikkeelle. Tein kakun pienehköön leipävuokaan, joka vuorataan tuorekelmulla. Leipänä käytin Taika Ruis-paahtoleipää, joka on pehmeä, mutta maukas. Vuokaan meni n. kolme viipaletta / kerros. Leikkaan leivästä aina kakkuun laittaessa kuoret pois, vaikka kyllähän nekin sinne muhentuisivat riittävällä kostutuksella. Kostutukseen käytin kasvislientä, jonka maustoin limemehulla.
Täytteeseen silppusin aamun kuvista tutuksi tullutta savunieriää, joka sai seurakseen majoneesia ja ranskankermaa. Lisäsin mausteeksi hieman suolaa ja sitruunapippuria. Limemehu olisi ollut hyvä lisä, sillä täyte oli melko raskas, vaikkakin hyvänmakuinen. Yleensä käytän kahta eri täytettä, mutta tämän aamun kakkuun tuli vain kaksi kerrosta samalla täytteellä.
Kakku kumottuna ennen koristeita. |
Kuorrutin kakun majoneesi-kermaviiliseoksella ja koristeet improvisoitiin jääkaapin antimilla eli tässä tapauksessa kylmäsavulohta, rucolaa, maustekurkkua, paprikaa ja kurkkua. Koristelu onkin vähän kaksipiippuinen juttu. Runsaat, suuret koristeet ovat kauniita ja näyttäviä, mutta ikäviä leikata. Itse suosin ehkä mieluummin pienempiä koristeita, joita niitäkin saa olla runsaasti (ks. katkarapu-lohikakku). Tässä nyt mentiin aika rouheilla linjoilla...
Lumisena aamuna jääkaapista ui nieriä
Nukkumatilla on ollut hiekat vähissä viime aikoina, aamukuudelta alkoi jo silmät väkisin aueta. Olen keskimäärin ennemmin aamu- kuin iltaihminen, joten jotain puuhaa piti keksiä heti aamutuimaan.
Voileipäkakkuinspiraatio iski viikolla vanhoja kuvia selatessa. Herkullista savunieriää löytyi Cittarin kalatiskistä eilen ja sehän pyrki jääkaapista ulos aamuseitsemältä. Eikun hommiin..... Voileipäkakkupostausta vähän myöhemmin, kun on maut tekeytyneet ja kakku saanut koristeet niskaansa.
On nieriällä hurjat hampaat! |
Sitten olikin jo aika katsoa totuutta silmiin eli avata sälekaihtimet. Lunta on tullut yön aikana toistakymmentä senttiä, joten lumityöt kutsuivat. On muuten melko märkää tavaraa tipahtanut taivaalta! Harmi kun en älynnyt laittaa sykemittaria, taisi tulla kuntojumppa tehtyä tälle päivälle. Osa 2. odottaa vielä, vasta puolet sain tehtyä.
Kinosta alkaa kertyä kuusen juurelle. |
Aamupalan sain syödä ylhäisessä yksinäisyydessäni, sillä perheen kolme miespuolista vetelee autuaasti sikeitä edelleenkin (toim.huom. klo 9.24). Aamu alkaa aina teellä. Teepussit majailevat Harrodsin teepurkissa, joka lienee ainoa talosta löytyvä peltipurkki. Varastossa saattaa joku olla. En ole purkki-ihminen selvästikään. Tähänkään rakkaaseen purkkiin ei ole niinkään syynä peltipurkki vaan Lontoo <3 Sinne voisin palata aina uudestaan ja uudestaan. Edellisestä reissusta onkin jo liian kauan.
Teemukeina meillä käytetään joko celadoninvihreitä 0,4 l Teema-mukeja tai näitä Pentikin Hiisi-mukeja, tai voisi sitä kenties kuksaksikin kutsua. Hiisi on tietääkseni Pentikin ensimmäisiä malleja 70-luvulta. Aika pitkän tien on Pentik kulkenut, jos vertaa tätä rouheaa Hiisiä vaikkapa herkkään Vaniljaan. Mieheltä löytyi näitä motteja yksi ennestään. Teemukin pitää olla riittävän kokoinen, joten tämä päätyi kirpputorin sijasta aktiiviseen käyttöön. Pitihän niitä sitten saada useampi, että molemmille on oma. Iittala-Arabia FB-kirppikseltä löytyi lopulta kolme lisää. Että sellaista tyylien sekamelskaa meillä :)
Hiisi on tukeva kädessä, tarpeeksi iso ja pitää teen lämpimänä. |
Leppoisaa sunnuntaita sinulle <3
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)