perjantai 15. tammikuuta 2016

Bataatti-kikhernepata

Pidän kasvisruuasta ja intialaisista mausteista. Tässä muhevassa padassa yhdistyvät molemmat, joten uusi arkiruokasuosikki on ehdolla vakituisemminkin perheen ruokalistalle. Enää tarvitsee saada muut perheenjäsenet tykästymään tähän... Tällaisten eväiden kanssa ei tarvitse nähdä nälkää, vaikka detoxin ohjeiden mukaisesti jatkankin sitkeästi. Käytin padan maustamiseen kaapista löytynyttä Nomun Indian-maustesekoitusta, jossa on chiliä, kardemummaa, juustokuminaa, laakerinlehtiä ja korianteria, lisäksi vielä tujaus kurkumaa. Maustamiseen sopisi hyvin myös currytahna, keltainen curryjauhe, garam masala tai muu oman maun mukainen maustesekoitus. 

Bataatti-kikhernepata


1 sipuli pieneksi silputtuna
2 tl intialaista maustesekoitusta
oliiviöljyä

Kuullota sipuli ja mausteet öljyssä isossa paistokasarissa. Mausteiden aromit tulevat paremmin esiin, kun mausteet lisätään heti alkuvaiheessa öljyyn lämpiämään.

1 bataatti kuutioituna
1 tlk kikherneitä valutettuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 cm inkivääriä raastettuna
Pinaattia (ei pakko, mutta sattui olemaan kaapissa)
Tomaattipyreetä pari ruokalusikallista
2-4 dl kaurajuomaa tai kookosmaitoa
1/2 limen mehu
suolaa
korianteria

Lisää pataan bataatti, kikherneet, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki ennen kuin lisäät nesteen. Käytin kauramaitoa, joka antaa ruokaan pehmeyttä. Kookosmaito sopisi tähän täydellisesti. Lisää nestettä sen verran kun tarvitsee, alkuvaiheessa reippaammin ja lisää myöhemmin, jos pata alkaa kuivua liikaa kypsyessään. Lisää loppuvaiheessa halutessasi pinaattia, joka kypsyy todella nopeasti. Tomaattipyree antaa väriä ja makua, mutta ilmankin pärjää. Purista valmiiseen ruokaan puolikkaan limen mehu ja tarkista suola. Jos maku tuntuu liian karvaalta, sitä voi pyöristää hunajalla. 

Tarjoile basmatiriisin kanssa ja koristele tuoreella korianterilla. Mausteisen padan tulisuutta voi viilentää lusikallisella maustamatonta jogurttia. 




12 kommenttia:

  1. Voi apua miten herkullisen näköistä. Bataatti on kyllä ihanaa.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatti on herkullista ja taipuu monenlaisiin ruokiin. Ihanaa viikonloppua, Outi <3

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä, bataatti on tosi hyvää. <3 Parempaa kuin peruna. Mukavaa viikonloppua Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein, mutta uudet perunat kyllä kiilaavat ohi :D Ihanaa viikonloppua, Tiia <3

      Poista
  3. Nami, pitää kokeilla! Toimiskohan bataatin tilalla myskikurpitsa? Sitä kasvaa täällä näin talvisin ja tuttu maajussi lahjoittaa meille välillä monenkilon kokoisia jättikurpitsoja. Niille pitäisi kehitellä uusia reseptejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi varmasti tosi hyvää myskikurpitsasta! Myskikurpitsa on ihanaa keittona tai pyreenä. Kerran testasin jostain lehdestä bongattua thaimaalaisen keiton reseptiä, hyvin toimi kookoksen ja thaimausteiden kanssa.

      Poista
    2. Täytyy testata reseptiä myskikurpitsalla joku kerta! Joo, keittoihin erityisesti olen käyttänyt, usein laitan sekaan juurikin kookosmaitoa, chiliä / currypastea ja linssejä. -K- (toivottovasti vastaus ei tule kahteen kertaan, jäi tähän koneelle sivu päälle enkä ollu varma olinko jo lähettänyt)

      Poista
  4. Aivan törkysen hyvältä kuulostaa!! Rakastan intialaista ruokaa, ja tää lähtee takuulla kokeiluun :))

    VastaaPoista
  5. Kylläpä kuulostaa namilta tämä! Olen tehnyt kikherneistä ja linsseistä muistaakseni vastaavanlaista, mutta tässä tuntuu sille että maut on varmasti kohdillaan :) just hyvä kylmien ilmojen ruoka! Mäki tuun sun lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on just sopiva pakkasruoka, makeaa bataattia ja voimakkaita mausteita. Kiva kun tulit tänne :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!