perjantai 16. syyskuuta 2016

Punajuuri ja vuohenjuusto ne yhteen soppii

Punajuuri ja vuohenjuusto ovat mainio syksyinen makupari. Minulla on hieman ristiriitainen suhde punajuureen. Periaatteessa pidän punajuurista, mutta kyllästyn siihen hyvin äkkiä. Vuohenjuustoa puolestaan voisin syödä melko rajattomasti, mutta sen rasvaprosentti ei ole hyvää seuraa minun rasvaprosentilleni. Niinpä kehittelin tämän pienen lisukevuoan, jossa molempia on sopivasti. Kvinoa lisää vielä annoksen ruokaisuutta, joten tätä herkkua voi syödä sellaisenaan tai vaikkapa lihapullien ja kermaviilikastikkeen kera. 



Punajuuri-kvinoavuoka vuohenjuustolla


2 punajuurta (200 g)
1 tl kuivattua rosmariinia
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kvinoaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa

Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja raasta punajuuri. Kertakäyttöhanskat ovat tässä oivallinen apuväline, näin vältyt käsien värjäytymiseltä.
Laita vuokaan punajuuriraaste, kypsä kvinoa ja mausteet ja sekoita. Sekoita joukkoon vuohenjuusto kunnon lohkareina.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuriraaste on pehmennyt.

Makoisaa viikonloppua sadonkorjuuherkkujen parissa! 

4 kommenttia:

  1. Oi joi - tämä mene kyllä kokeiluun :)
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Minä opin vasta viime keväänä syömään punajuurta. Nyt iken juonut jopa mehuna.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!